مدت زمان مطالعه : ۵ دقیقه
موفقیت در بازاریابی به چه چیزی بستگی دارد؟ یکی از مهم ترین بخش های کسب و کار، بعد از خلق محصول خاص در کسب و کارهای خانگی، بازاریابی است. البته که قبل از طراحی و اجرای برنامه بازاریابی، شما باید یک ارزش جدید در محصول تان ایجاد کنید. اما آیا تنها خلق ارزش می تواند کسب و کار خانگی شما را به فروش چشمگیر برساند؟ در این نوشتار به مدت ۴ دقیقه پاسخ این سئوال را می دهم. من در تواناشو تلاش می کنم کسب و کار شما را رونق بدهم.
خلق ارزش در محصول یعنی چه؟
صدها کسب و کار خانگی می شناسم که محصولات شان هیچ فرقی باهم ندارد. صدها کسب و کار خانگی مشابه هم می شناسم که تفاوت محصولاتشان آن قدر نیست که بگوئیم باهم فرق خاصی دارند. یکی از مهم ترین اقدامات یک صاحب کسب و کار، خلق ارزش پیشنهادی و یا مزیت رقابتی نسبت به دیگران است. خلق ارزش در محصول یعنی تفاوتی در محصول نسبت به محصول رقبا که مشکلات بیشتری از مشتری را حل کند یا لذت جدیدتر و بیشتری را به مشتری هدیه کند.
ارزش پیشنهادی ، مزیت رقابتی
قطعاً برای شما سئوال خواهد بود این دو واژه چه معنا و مفهومی دارند. ارزش پیشنهادی ترجمه تحت اللفظی VALUE PROPOSITION است اما مفهوم گسترده و پیچیده ای دارد. در واقع زمانی که شما در محصولتان تغییری ایجاد می کنید ارزش پیشنهادی خلق نکرده اید. ارزش پیشنهادی چیزی فراتر از تغییرات جزئی است. شما باید تغییری ایجاد کنید که یکی از مولفه های زیر را نسبت به رقبا داشته باشد.
محصول با ارزش پیشنهادی واقعی باید:
- یک یا چند کاربرد بیشتر نسبت به محصول رقبا داشته باشد
- دسترسی مشتری یا مصرف کننده را به محصول راحت تر کند
- هزینه ریسک مشتری را در استفاده پائین بیاورد
- لذت مشتری از استفاده آن نسبت به محصولات مشابه بیشتر و یا جدیدترباشد
- ترس های بیشتری از مشتری برطرف کند
- درد بیشتری از مشتری دواکند
- جایگاه اجتماعی مشتری با استفاده از آن نسبت به محصولات مشابه بالاتر نشان داده شود
- تا به حال برای این گروه از مشتریان چنین چیزی ساخته نشده باشد
- قیمتش نسبت به محصولات مشابه خیلی ارزان تر باشد
- کمیاب ترین محصول باشد
- در ارائه و بسته بندی بتواند چیز بهتری به مشتری بدهد
توجه داشته باشد
محصول شما باید یک یا چند مولفه از موارد بالا را داشته باشد تا شما مدعی یک ارزش پیشنهادی خاص شوید. یادتان باشد ارزش پیشنهادی یک نوع مزیت رقابتی نیز هست. البته بعضی کسب و کارها مزیت رقابتی شان در محصول نیست بلکه در خدمات، پشتیبانی و یا ارسال محصول نهفته است. و ذکر این نکته الزامی است که:
اما سئوال اصلی اینجاست . آیا خلق محصول خاص درمشاغل خانگی باعث موفقیت در بازاریابی می شود؟
بعضی از دوستان با من تماس میگیرند و از مزیت های محصولات شان می گویند که الحق و الانصاف بعضی محصولات بی نظیر هستند . اما از عدم استقبال و فروش چشمگیر خود می نالند. مسئله دقیقاً همین جاست. داشتن یک محصول فوق العاده تضمین افزایش فروش نیست. اگرشما برنامه بازاریابی دارید، باید بدانید که در برنامه بازاریابی تنها ارزش محصول تضمین فروش نیست. بلکه یک ارزش پنهان وجود دارد که شما باید به آن هم توجه داشته باشید.
ارزش پنهان برای موفقیت در بازاریابی
این ارزش پنهان در محصول شما نیست، در خدمات و پشتیبانی محصول تان هم نیست. بلکه دیدگاه و نظر شما درباره محصول و مشتریان است. مادامی که شما حرفی برای گفتن درباره مشتری ، نیازهایش و جنبه های جدید محصول ندارید. کسب و کار شما مورد توجه قرار نمی گیرد.
وقتی خالق محصولی شگفت انگیز هستید باید در کنارش خالق دیدگاهی شگفت انگیزهم باشید
دیدگاه شگفت انگیز به چه دردی می خورد؟
وقتی شما در زمان مواجه با مشتری ، علی الخصوص مصرف کننده ها از جنبه جدیدی به نیازهای مشتری توجه و اشاره می کنید، در واقع یک پالس واضح از درک درست نیازهایشان ارسال می کنید. مردم دوست دارند شما آنها را درک کنید. برای شان وقت بگذارید. نیازهای جدیدشان را کشف کنید. خواسته های شان را برآورده سازید. آنها بیشتر اوقان نیازهای شان را پشت خواسته ها پنهان می کنند و این شمائید که باید مثل یک دختربچه باهوش معمای آنها را حل کنید و با کلمات مناسب آنها را غرق در عشق و رضایت کنید.تضمین بازاریابی مشاغل خانگی، توجه به خواسته های مشتریان است.
با یک مثال درباره روش بازاریابی موفق موافق هستید؟
فرض کنیم شما تولید کننده یک دستگاه ورزشی ساده با کش در خانه هستید( چیزی شبیه اقلام شرکت تن تاک)عموماً مشتریانی سراغ شما می آیند که وزن شان افزایش پیدا کرده و شاید هزینه شهریه باشگاه های گران قیمت را نداشته باشند . اما شما باید با زیرکی دیدگاه جدید را پیش روی شان بگذارید. آنها دوست ندارند کسی چاقی و اضافه وزن شان را به روی شان بیاورد. شما باید از کمبود وقت بگوئید . آنها از مشکلات فرزند داری می گویند و شما علاوه بر تائید حرف های شان باید از مزیت های این محصول در کاهش هزینه ها و اثربخشی آن بگوئید.
خلق محصول خاص در کسب و کارهای خانگی تضمین موفقیت در بازاریابی نیست
هدف این نوشتار همین بود. اگر دیدگاه جدیدی برای مشتریان تان ندارید. اگر نمی توانید آنها را به مشکلاتی که دست و پنجه نرم می کنند از یک روش خلاقانه آگاه کنید . محصول شما مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. به مشتریان تان توجه بیشتری کنید . زندگی شان را مطالعه کنید . آنها را از منظر جامعه شناسی بررسی کنید. روانشناسی کنید ( علمی و نه تلگرامی) تا جنبه های جدیدی از نیازهایشان کشف کنید. اینگونه علاوه بر ارزش پیشنهادی یک ارزش نیز در فرآیند بازاریابی برای شان به ارمغان می آورید. تضمین موفقیت بازاریابی کسب و کارهای خانگی توجه به ۲ نکته اساسی است. اول نوآوری در محصول، دوم پیاده سازی برنامه بازاریابی. البته برای کسب و کارهای کوچک فقط از برنامه بازاریابی usp استفاده کنید.
دانلود دوره بازاریابی کسب و کارهای کوچک و خانگی به صورت رایگان با کد ahadi 98
نمونه ای برای ایده گرفتن و درک بهتر نوشتار موفقیت در بازاریابی کسب و کارهای خانگی
سید محمد موسوی خالق برند فیروز (شما آن را با شامپو فیروز می شناسید) بیش از ۹۰ درصد کارمندانش در شرکت فیروز توانیاب(معلول جسمی حرکتی) هستند. حتی بخش بسته بندی فاقد دستگاههای اتوماتیک است و محمد موسوی برای معیشت این عزیزان، همچنان از توانیابان همکاری می گیرد. وقتی پای صحبت هایش می نشینی از دیدگاه شگفت انگیزش گریه ات می گیرد. او اعتقاد دارد کارخوبی نکرده که باعث اشتغال معلولان شده . چراکه آنها برای کار جسمی با سختی مواجه هستند . او می گوید باید کارهای فکری را به آنها سپرد. اما از بد روزگار و عدم حمایت های لازم حداقل ها را برای آنها فراهم نموده است. تا آنها خانه نشین نشوند. این یک دیدگاه است که برای مشتریان سید محمد موسوی جنبه جدیدی از توانیابان را به نمایش گذاشته است.