مدت زمان مطالعه : ۶ دقیقه
دسر و کیک امروزه به یکی از پرطرفدارترین پذیراییهای بعد از غذا در ایران و کشورهای دیگر تبدیل شده است. در حال حاضر تهیه انواع دسر در مهمانیهای رسمی، هتلها، رستورانهای مجلل و کافهها توسط آشپز یا سرآشپزهای اختصاصی انجام میشود. با توجه به تنوع این محصول و استقبال عمومی، صنعت تهیه انواع دسر به یکی از پولسازترین بخشهای آشپزی تبدیل شده است. خوشبختانه در ایران نیز سرآشپزهای بزرگی هستند که انواع آن را به فراگیران آموزش میدهند. این مقاله معرفی فرصتهای کسب درآمد چند ده میلیونی از این هنر مدرن و به نوعی این کسب و کار خانگی است. من در این مقاله کامل ایدههای کسب درآمد از تهیه این خوراکی خوشمزه و زیبا را به شما معرفی میکنم. ذکر این نکته مهم است که مهارت تهیه دسر از مهارت شکلات دست ساز متفاوت است.
دسر چیست
به هر خوراکی شیرین با مقدار مشخص که بعد از غذا سرو میشود، دسر میگویند. اصطلاح دسر میتواند برای بسیاری از شیرینیها مانند بیسکویت، کیک، کلوچه، کاستارد، ژلاتین، بستنی، شیرینی، پای، پودینگ، سوپ شیرین، تارت و سالاد میوه کاربرد داشته باشد. میوه معمولاً به دلیل شیرینی طبیعی که دارد در انواع دسر یافت میشود. در واقع این پذیرائی از فرهنگ کشورهای غرب آفریقا و چین به سراسر دنیا انتقال پیدا کرد. در حال حاضر در بیشتر کشورها، برای تمام کردن یک وعده غذائی، یک خوراکی شیرین و دلچسب را بهعنوان دسر، برای مهمان سرو میکنند. همچنین بعضی دسرها پای ثابت منو کافهها شده است. البته بدون برو برگرد امروزه فرانسه، پرچمدار ارائه انواع دسر مدرن در جهان است . بیشتر آموزش ها نیز از مدل ها و نمونه های فرانسوی است.
انواع دسر چیست
دسرها به دو دسته اصلی کلاسیک و مدرن تقسیم میشوند. دسرهای کلاسیک در هر کشوری بنا بر سنت و فرهنگ غذائی آن کشور تعریف میشوند. اما بعضی دسرها هستند که شهرت جهانی دارند و جزو دسرهای روتین در تمام میزهای غذا میباشند. مانند سوفله، تارت میوه و کرم کارامل. دسرها به دستههای زیر تقسیمبندی میشوند.
۸ دستهبندی انواع دسر
۱- انواع پای
۲- انواع شکلات و آبنبات
۳- انواع کاستارد و پودینگ
۴- انواع کیک
۵- انواع دسر یخزده
۶- انواع بیسکوئیت ها و کوکیها
۷- انواع شیرینی
۸- دسرهای ترکیبی
توضیحات کلی درباره انواع دسر و کیک
۸ دستهبندی بالا انواع دسر هستند که نیاز به کمی توضیح دارد. کیکها در دسته دسرها قرار میگیرند اگرچه تنوع زیادی دارند. برای همین است که مدرسان در کنار دسر کیکهای کوچک و اصطلاحاً بوتیکی را نیز تدریس میکنند. انواع پای با کیکها فرق دارند. شکلاتهای دست ساز نیز گروهی از دسرها هستند که میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره آن روی بنر زیر کلیک کنید. امروزه، دسرهای یخزده بخش مهمی از منو کافهها هستند. با این توضیحات درباره دسر و کیک برویم سراغ ایدههای کسب درآمد از این مهارت خوشمزه و چشمنواز. دسرهای ترکیبی، نوعی از دسرها هستند که در هیچکدام از گروهها قرار نمیگیرند، به طور نمونه، انواع چیز کیک که در دسته تارتها قرار نمیگیرند ولی ترکیبی از تارت و کاستارد هستند.
۶ ایده کسب درآمد از مهارت تهیه دسر و کیک
خوشبختانه با توجه به تازگی استقبال از این مهارت، فرصتهای بیشماری برای کسب درآمد از آن در ایران وجود دارد. در ادامه مقاله مدلهای کسبوکار و مدلهای درآمدی مختلفی را به شما معرفی خواهم کرد تا با بودجههای مختلف، علایق و منابع مختلف بتوانید یکی از آنها را راه اندازی کنید. در ادامه ۶ ایده فوقالعاده در حوزه دسر و کیک، برای راه اندازی یک کسبوکار تقدیم به علاقهمندان کسب درآمد در خانه. ضمناً اگر میخواهید بدانید چگونه از مهارتتان، یک کسبوکار راه اندازی کنید روی بنر زیر کلیک کنید.
ایده اول: بوتیک دسر و کیک
اگرچه چند بوتیک کیک و دسر در تهران و شهرهای بزرگ راهاندازی شده که تعداد آنها به ۱۰۰ بوتیک هم نمیرسد. همچنان یکی از بهترین ایدههای کسب درآمد از مهارت تهیه طراحی انواع دسر است. این بوتیک ها، یک فضای حداکثر ۲۰ متری است که با دو دستگاه یخچال قدی، پیشخوان فروش، قابلیت راه اندازی دارد. به همین سادگی. البته بعضی افراد خلاقیت به خرج دادهاند و یک دستگاه اسپرسو و ۲ عدد میز صندلی هم گذاشتهاند تا مشتریان در صورت علاقه همان جا یک دسر را با یک فنجان قهوه اسپرسو، میل کنند. گرفتن سفارش کیکهای کوچک دونفره، کیکهای زیر یک کیلو و انواع دسر مدرن یا دسر فرانسوی برای جشنها و میهمانیها و دورهمیهای خانوادگی، مدل درآمدی این کسب وکار است.
ایده دوم: وی لاگری در حوزه دسر
فودبلاگرهای زیادی در ایران هستند که مرتباً از این کبابی به آن کلهپزی بجای تحلیل غذا و آشپزی، در حال التماس برای گرفتن تبلیغ هستند. هنوز یک بلاگر کیک و شیرینی و دسر در ایران نمیبینیم. کسی که سررشتهای در طراحی و تهیه انواع دسر داشته باشد. بتواند دسرها یا کیک های خوب و بد را از همدیگر تشخیص بدهد، آنها را باهم مقایسه کند. بتواند دسرهای مدرن و دسرهای فرانسوی را تشریح کند. اگرچه تسلط بر طراحی دسر کافی نیست. شما در این مدل کسب و کار باید بتوانید محتوای حرفهای تولید کنید. خوشبختانه این فرصت فراهم است تا با کمک تواناشو علاوه بر معرفی بهترین اساتید طراحی دسر، مهارت راه اندازی کسب و کار بلاگری و تولید محتوا در این حوزه را نیز فرا بگیرید.
ایده سوم: کاستوم اُردر یا سفارشیسازی کیک
امروزه بسیاری از افراد به دنبال محصولات سفارشی با نگرش و علاقهمندیهای خودشان هستند. کیکهای سفارشی با طرحهای اختصاصی، طعمهای سفارشی، رنگها و مواد سفارشی، موردتوجه افراد ثروتمند و خاص هست. میتوانید بهجای تهیه کیکهای روتین باتوجهبه درخواست مشتری اقدام به تهیه کنید. خوبی این کسبوکار، بیتفاوت شدن مشتری نسبت به قیمت است. مشتریانی که کیک دونفره با طرحی خصوصی از شما میخواهند، قیمت برایشان اولویتی ندارد. بلکه به دنبال رضایت و جلبتوجه مخاطبشان هستند. این یک فرصت طلائی کسب درآمد از هنر طراحی انواع دسر است.
ایده چهارم: آموزش دسر و کیک
بعضی افراد فکر میکنند برای یاددادن چیزی باید در آن مهارت یک استاد تمامعیار بود. میتوانم تضمین بدهم اگر به سطح مهارت متوسط دسترسی پیدا کنید بهراحتی میتوانید آموزشدادن را به افراد مبتدی شروع کنید. برای رسیدن به سطح متوسط، میتوانید با شرکت در حداکثر ۴ کورس آموزشی یعنی چیزی کمتر از ۴ ماه به این موقعیت برسید. اما مهمترین نکته کسب درآمد از آموزش تهیه این خوراکی های خوشمزه و زیبا، بلد بودن تهیه آن نیست، بلکه دانش تدریس، محتواسازی و انتشار آن است که شما را به موفقیت میرساند. آموزش چه در قالب قرارداد با آموزشگاهها چه بهصورت غیرحضوری در قالب ویدئو روش مناسبی است که با راه اندازی یک سایت شخصی میتوانید شروع کنید.
ایده پنجم: تأمین مواد اولیه انواع دسر
تمام تولید کنندگان خانگی برای تامین مواد اولیه و تجهیزات، ابتدا به گوگل مراجعه میکنند. با راه اندازی یک سایت فروشگاهی ساده و جمع و جور میتوانید بلافاصله به درآمد برسید. در این سایت فروشگاهی، مواد اولیه به مقدار کم، انواع تجهیزات ایرانی و خارجی را برای کسبوکارهای خانگی تولید کیک و انواع دسر قرار بدهید. این افراد توان تهیه مواد به مقدار زیاد را ندارندو براساس سفارش، به تهیه آن اقدام میکنند و فرصت خوبی است که شما مواد اولیه تهیه دسر یا کیک را با سود مناسبی در اختیارشان بگذارید.
ایده ششم: تامین انواع کیک یا دسر برای کافهها، هتلها، رستورانها
تامین کیک و دسر کافهها، هتلها و رستورانها نیز یکی دیگر از روشهای کسب درآمد از این مهارت خوشمزه است. ترجیحاً پیشنهاد میکنم سراغ انواع تارت، پای میوه، انواع چیزها و کیکها بروید. البته بیسکوئیت و کوکی هم بین کافهها، مشتریان زیادی دارد.
چگونه میتوانم مهارت تهیه کیک و دسر را فرا بگیرم
طبیعتاً اولین گام برای راه اندازی یک کار، فراگیری مهارت اصلی آن کسب وکار است. اساتید زیادی در ایران مشغول آموزش دورهها و کورسهای تخصصی دسرهای فرانسوی یا همان دسرهای مدرن هستند. تواناشو بیش از ۲ سال است که این اساتید را بررسی میکند و با آنها در ارتباط است. یکی از بهترین اساتید طراحی کیک و دسرکه در اکثر شهرهای ایران برای تدریس دعوت میشود. مهدی کمالی است. مهدی کمالی دورههای آموزشی خود را نزد بزرگترین اساتید دسر و شکلات در خارج از ایران و در نمایندگی موسساتی مانند coco Barry Callebaut، international sobaro inda ( هند) ، chocolate academy dubai ( دوبی) گذارنده است. برای دریافت اطلاعات دورههای ایشان در شهرهای مختلف لطفاً در انتهای مقاله کامنت بگذارید. ضمناً سایت ایشان در دست طراحی است و به زودی راه اندازی میشود.
چگونه از دسر و کیک یک کسب وکار موفق راه اندازی کنیم
همانطور که میدانید، ماهر بودن در تهیه هر محصولی تضمین کسب درآمدهای چند ده میلیونی نیست. پس اگر میخواهید یک مهارت را به یک کسب وکار چند ده میلیونی تبدیل کنید، باید دانش کسب وکار داشته باشید یا از کمک یک منتور استفاده کنید. اگر میخواهید یکی از ایدههای ۶ گانه را راه اندازی کنید پیشنهاد میکنم صفحه دوره کسب درآمد از دسر و کیک را مطالعه کنید. بنر آن را زیر همین متن قرار داده ام.